Kako očistiti svojo vrtno teraso z visokotlačnim čistilnikom

Najučinkovitejši način za čiščenje vaše terase je uporaba visokotlačnega čistilnika, ki ne porabi toliko vode, kot bi jo uporabili z običajno cevjo, in delo opravi v polovično krajšem času. Tlačni čistilnik lahko uporabite na lesenih talnih oblogah, kamnitih ali opečnih tlakovanih terasah, ki so povezane z betonom. Ne priporočamo pa, da ga uporabljate za čiščenje tlakovane terase, saj bo enostavno odplaknil ves pesek in umazanijo, ki povezuje opeke.

Trdnost visokotlačnega čistilnika se meri v palicah, za leseno kritino lahko uporabite vse do 130 barov, za kamnite ali opečne terase pa vse do 140 barov.

Pa začnimo!

1. Pripravite svojo teraso na čiščenje

. Začnite s čistim delovnim prostorom in odstranite pohištvo, rastline in lonce z vaše terase, preden začnete. Prepričajte se, da so vsi predmeti, ki jih ne želite umazati, daleč stran ali ustrezno pokriti. Uporabite metlo, da se znebite morebitnih odpadkov, kot so odmrlo listje ali velike kepe umazanije, kar bo olajšalo delo.

2. Priključite visokotlačni čistilnik na dovod vode

Večino visokotlačnih čistilnikov je mogoče priključiti na električno omrežje s preprostim konektorjem Gardena, pritisnite navzdol na ročico pištole, da se prepričate, da voda prosto teče skozi visokotlačni čistilnik, preden vklopite napajanje.

3. Razpršite detergent po terasi

. Zmešajte Active Stone Cleaner v mešalnem razmerju 2–5 % v steklenici z dozirnikom, ga razpršite na območje in pustite stati 15–20 minut. To bo pomagalo odstraniti vse trdovratne madeže ali umazanijo z vaše terase, preden začnemo s čiščenjem.

4. Umijte svojo teraso pod pritiskom.

Začnite na enem koncu vaše terase in nadaljujte po celotni površini, pršite v eno smer in nazaj v drugo. Med čiščenjem redno izpirajte in poskrbite, da bo voda zlahka odtekala. Začnite na nasprotni strani od odtoka vode, da umazanija ne bo odtekala nazaj na vašo sveže očiščeno teraso.

Najboljši nasvet: uporabite glavo dodatka za čiščenje terase , da bo ta postopek še lažji. Šobe z vrtljivim curkom delujejo krožno, da pršijo bolj konstanten, uravnotežen tok vode.

5. Vzdrževanje

terase Po čiščenju vaše terase je najboljši način, da jo ohranite v odličnem stanju, tako da nanjo poškropite čistilo za tesnjenje kamnov. Najprej morate počakati 1-2 uri, da se čistilo za kamen posuši. Upoštevajte, da se je pesek med vašimi ploščicami morda premaknil med čiščenjem, če je temu tako, ga s krtačo pometite nazaj. Poškropite detergent Stone Sealer s 50 % vode in 50 % detergenta v steklenički z dozirnikom in pustite, da se popolnoma posuši v enem tednu. In končali ste!